ModStockholm

Om

Om Mod Stockholm är ett varumärke där vi har tagit fram produkter , med specialitet på klockor. Produkterna  är tillverkade av bambu & trä. Vi står för kvalitet och långsiktighet, vilket genomsyrar allt från det att klockorna designas, tillverkas och levereras ut till kund. Företaget arbetar med ett nytänkande där vi är konsekventa med att föra in hållbarhet, klimatet och påverkan av miljön i estetiken. Bambuklockorna har tagits fram på ett ansvarsfullt sätt där tanken är att klockorna ska kunna bäras länge för att skona miljön.

Mod Stockholm tar sikte på en innovativ inställning till branschens utmaningar. Klockorna är handgjorda och den ena är inte den andra lik. De är inte bara snygga och lätta att bära utan det är kunderna som styr efterfrågan av produktionen. På så sätt är Mod Stockholm med och bidrar till att förhindra massproduktion och vi tar ansvar för miljön.

Klockorna är handgjorda, allergivänliga och tillverkade av bambu. Inga kemikalier används i produktionen. Bambu är inte bara en snabbväxande planta utan dess egenskaper är oändliga.

Mod Stockholms ambition är att vara trendsättare med fokus på mode och hållbarhet.

Mod Stockholm har stor erfarenhet från att ha arbetat inom modeindustrin och för att förhindra förfalskning av kända varumärken, såväl inom textil & livsmedel.  

lite mer Om Hållbarhet

Mod Stockholm vill med sina produkter bidra till en långsiktigt hållbar miljö.  För oss är det viktigt att få designa, utveckla våra klockor & Mod Stockholms andra produkter så de är tidlösa och som håller högsta kvalitet.  

Mod Stockholms produkter är därför en motpol till slit och släng begreppet .

Nu är Mod Stockholm inne på sitt andra år och det vi lärt oss är att produkter av hög kvalitet alltid har lägre miljöpåverkan än en produkt av sämre kvalitet, på lång sikt. Våra bambuklockor & eko kork yoga mattor är ett ypperligt exempel på vårt synsätt.  

I grunden har våra produkter en enorm slitstyrka i alla delar, men även det bästa slits & skulle det vara så att någon del behöver bytas ut så gör vi det utan problem. Vi kan både reparera och byta ut skadade delar. 

Kort sagt, våra klockor går länge.

När man som företagare är inne i en tillverkningsprocess så blir det en viss belastning på miljön (alldeles oavsett). Något som gäller de flesta företag som tillverkar produkter.  Det är därför Mod Stockholm har valt att jobba med material där vi brukar naturens tillgångar.  Så är bl.a. fallet när det t ex gäller bambu och kork som vi använder oss utav. Dessutom är de här materialen naturligt antibakteriella. 

Nu har Mod Stockholm haft ett introduktionspris till Er under ett års tid. Vi konstaterade i ett relativt tidigt skede att HÅLLBARHET kommer att kosta en del. Men för oss är det värt det.

Hållbarhet har en direkt relation till kvalitet, som t ex handlar det om att välja de absolut bästa bitarna av ett större skinn när vi gör ett klockarmband, bästa kvarts uret,  att aktivt alltid välja bort plast förpackningar och att ställa stora krav på våra fabrikörer så att de lever upp till Mod Stockholms grundläggande värderingar.   

Tillsammans kommer vi alla att tjäna på hållbarheten – du, vi och inte minst miljön.


Watch out!

Mod Stockholm is a business co. that constantly goes its own way and work hard with what we believe
in. Our goal is that we should act as a trendsetter in the market, affordable watches and other sustainable lifestyle products for everyday wear and within reasonable budget. Our watch brand symbolizes a world of naturalness.  We like to work with wood and eco- friendly products. The watches are non-allergenic and without chemicals .
 
The Swedish name "Mod Stockholm"  means courage. It stands for someone who daring act in accordance with their beliefs and desires, even at the risk of adverse consequences for one's own self .

You will also find other lifestyle products.

Watch out!

+46 (0) 707 83 66 63

https://www.instagram.com/mod_stockholm/


PRESS

https://sapir.se/mod-stockholm-hallbara-bambuklockor/


Kontakt: info@modelia.se